dimecres, 24 de març del 2010

Zinexin presenta: Flores negras. 28/03/10, 19h.

DIRECTOR
David Carreras Solè
GUIÓN
Wolfgang Kirchner, David Carreras, Luis Marías, Joan M. Ruiz Córdoba
MÚSICA
Óscar Maceda
FOTOGRAFÍA
Néstor Calvo
REPARTO
Tobias Moretti, Maximilian Schell, Eduard Fernandez, Marta Etura, Maria Grazia Cucinotta, Gottfried John, Georg Friedrich, Robert Stadlober, Héctor Colomé, Belén Fabra, Lothar Michael Proksch, Xaver Hutter.


GÉNERO
Thriller. Drama Espionaje

Michael Roddick (Tobias Moretti), antiguo espía de la RFA, huye de Alemania tras la caída del Muro de Berlín. Instalado junto a su hija Elena (Marta Etura) en Barcelona, cree haber olvidado el pasado, pero antiguos compañeros de trabajo regresan con oscuras intenciones.

dilluns, 22 de març del 2010

Manifestació a Sabadell contra l´atur,la precarietat i l´exclusió social-Plaça Creu de Barberà-10/4/10 11.30h


L’actual crisi econòmica és una crisi del capitalisme. No és només una crisi financera originada pels crèdits escombraria i l’especulació. És també una crisi productiva, que comporta també una crisi energètica i ecològica derivada d’un model econòmic consumista i depredador de recursos naturals i de persones. També és una crisi alimentària derivada d’un model productiu a escala planetària que condemna grans masses de població mundial a la fam com a pa quotidià.

A Catalunya les conseqüències de la crisi del capitalisme ja fa temps que s’estan fent notar. Durant el darrer any i mig ERO’s, acomiadaments i no renovacions de contractes temporals s’han anat succeint (entre d’altres, a la Sony de Terrassa, ACC-Spain i Essa Palau de Sabadell, Ficosa de Rubí i Mollet). Com a conseqüència, l’atur ha anat augmentant mes a mes, fins a superar el mes de febrer les 597.000 persones, xifra que suposa 117.800 aturats més que fa un any i que representa més del 17% de la població activa. En alguns municipis del Vallès Occidental, com Terrassa, Rubí i Ripollet l’atur ja supera el 18%, mentre que a Badia del Vallès arriba al 23%. A més a més, els empresaris han utilitzat l’atur i la por a perdre la feina per retallar drets laborals aconseguits pels i les treballadores després d’anys de lluites: congelacions salarials, flexibilització i allargament de les jornades, incompliment dels convenis col·lectius, de les lleis de conciliació familiar i salut laboral, etc.

En aquest context, els denominats sindicats majoritaris estan negociant amb el govern i els empresaris, en l’anomenat diàleg social, noves retallades en els drets laborals dels i les treballadores. Aquestes negociacions inclouen temes tan importants com l’abaratiment de acomiadament, l’extensió de les ETT, nous contractes precaris per a joves i la subvenció pública dels pagaments dels empresaris a la Seguretat Social, enmig de declaracions sobre retallades en les prestacions. En paral·lel, el govern espanyol, gairebé d’amagat i amb el silenci dels sindicats majoritaris, va aprovar el 31 de desembre la Llei 27/2009, que introdueix ja algunes d’aquestes mesures i compromet al govern a reformar els contractes de treball dels i les joves, com fa temps reclama la patronal. Finalment, una de les altres retallades que s’han plantejat i s’estan negociant són l’endarreriment de l’edat de jubilació als 67 anys i l’allargament del període de cotització a la Seguretat Social necessari per a poder cobrar una indemnització.

El govern, a més, prioritza amb les seves polítiques el suport als empresaris, amb subvencions milionàries a bancs i grans empreses, mentre manté uns serveis públics saturats i insuficients per a cobrir les necessitats de gran part de la població, com són la sanitat, l’ensenyament o l’habitatge. Les actuals polítiques d’immigració i de “civisme”, a més, contribueixen a dividir la classe treballadora i a restar-nos poder de resposta davant les agressions que patim per part del Capital.

És hora d’acabar amb aquesta dinàmica de col·laboració entre la patronal, el govern i els sindicats majoritaris, que únicament serveix per a perpetuar el sistema capitalista i arremet directament contra les condicions de vida dels treballadors i treballadores. Des de la CGT de Catalunya i diversos moviments socials del Vallès Occidental fem les nostres propostes per a sortir del pou en que ens han abocat banquers, especuladors, multinacionals i empresaris, amb la complicitat dels governs de torn, que tracten de desviar l’atenció amb els seus vergonyosos casos de corrupció:

- Repartiment del treball, anant cap a la jornada de 35 hores, eliminant les hores extres i garantint la recuperació del poder adquisitiu perdut, amb un salari mínim de 1.200 € i una renda bàsica per a persones sense feina.

- Desenvolupament de polítiques industrials pròpies, tot preparant el control sindical de les multinacionals i avançant en tecnologies netes i ecològiques.

- Igualtat de drets per a tota la classe treballadora, derogant la llei d’estrangeria.

- Transport públic gratuït per a aturats/des, contractació directa dels aturats per part dels Ajuntaments dins dels plans del Fons Estatal d’Inversió Local i eliminació de les subcontractes en l’obra pública.

- Defensa dels serveis públics, garantint el dret a una sanitat i ensenyament de qualitat i gratuïts per a tothom.

- Eliminar els interessos dels préstecs i garantir un control públic de la Banca, aturar els desnonaments a persones que no poden pagar les hipoteques, defensant també el dret a l’okupació.

Treballadors i treballadores de Catalunya: la situació ens obliga a estar desperts. Amb la injustícia, la precarietat i l’explotació no hi pot haver pau social. Només amb la unitat, la lluita, l’autoorganització i la mobilització dels treballadors/es, que som qui generem la riquesa, podrem aconseguir una sortida de la crisi que resolgui els nostres problemes.

El dissabte 10 d’abril de 2010 a Sabadell és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi.

Només ens queda un camí, DIGNITAT I LLUITA.

Fent camí cap a la vaga general.

Itinerari de la manifestació: Sabadell >>> Barberà del Vallès >>> Badia del Vallès.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

divendres, 12 de març del 2010

ZINEXIN presenta: Yo serví al rey de inglaterra. 14/03/10

Dirección: Jiří Menzel.
País: República Checa y Eslovaquia.
Año: 2006.
Duración: 120 min.
Género: Comedia dramática.
Interpretación: Ivan Barnev (Jan Dítě, joven), Oldřich Kaiser (Jan Dítě, viejo), Julia Jentsch (Lisa), Martin Huba (Skřivánek), Marián Labuda (Walden), Milan Lasica (profesor), Josef Abrhám (Brandejs), Jiří Lábus (director del hotel), Jaromír Dulava (Karel).
Guión: Jiří Menzel; basado en la novela de Bohumil Hrabal.
Producción: Rudolf Biermann.
Música: Aleš Březina.
Fotografía: Jaromír Šofr.
Montaje: Jiří Brožek.
Diseño de producción: Milan Býček.
Vestuario: Milan Čorba.
Estreno República Checa: 11 Enero 2007.
Estreno en España: 18 Julio 2008.

SINOPSIS

Jan Dítě (Ivan Barnev) es bajito, pero muy ambicioso. Hablando en plata, el joven camarero provinciano quiere convertirse en millonario. Y sabe exactamente cómo conseguirlo: escuchándolo todo, observándolo todo, y utilizando todo lo que ha escuchado y observado. Con esa convicción y un deseo irrefrenable de complacer a todo el mundo, pronto abandona su primer empleo, en un pub, por un burdel de lujo y, finalmente, por un elegante restaurante Art Nouveau de Praga. Pero ahora ha llegado el final de la década de 1930, y las cosas están cambiando: Hitler ha ocupado Sudetenland y está dividiendo Checoslovaquia. Jan se enamora de Lisa (Julia Jentsch), una alemana de los Sudetes orgullosa de su sangre aria. Se casan y, cuando Lisa regresa del frente, lo hace con una fortuna en sellos singulares que los judíos "dejaron atrás". Jan vende los sellos y se convierte en millonario. Sin embargo, sólo puede disfrutar de su fortuna durante tres años: el nuevo régimen comunista lo encarcela durante 15 años, uno por cada uno de sus millones... A su salida de la cárcel, Jan es enviado a vivir a una decrépita ciudad fronteriza que fue abandonada por los alemanes. Allí dispone finalmente de tiempo para pensar sobre los acontecimientos que conformaron su vida, y para reflexionar sobre lo que podría haber pasado si él hubiera desempeñado un papel distinto en dichos acontecimientos.


Mejor película en el Festival de Peñíscola
Premio FIPRESCI en el Festival de Berlín de 2007

dimecres, 10 de març del 2010

Calçotada de La Cistella

Aquest passat diumenge la gent de La Cistella de Badia amb seu a El Casal de l'Esquerra vam participar de la segona calçotada al Mas El Jalech des que vam formar el grup de consum responsable. A El Jalech hem pogut veure les instal·lacions, el moment dels diversos cultius i les novetats dels nostres principals proveïdors de fruites i verdures. Després de la visita ens han reconfortat amb una tassa de brou ben saborós i calentet per recuperar les energies abans de la calçotada en si. Fins i tot vam poder participar de la preparació de la calçotada adequant l'hivernacle per a fer de menjador improvisat, arrencant els calçots o preparant el foc per coure'ls. Aquí teniu algunes fotos d'aquest dia compartit amb els nostres productors ecològics i amfitrions per un dia, la Marta, en Marc i en Sebastià.
Si voleu saber més sobre La Cistella no oblideu que us esperem quasevol divendres a la tarda a El casal de l'Esquerra.

Banco del Tiempo amb Haití

Des del Banco del Tiempo diverses persones d'El Casal hem participat de la Marató solidària amb Haití del passat dissabte dia 6 de març. En breu us donarem més dades sobre la recaptació
El Banco del Tiempo va participar amb la venda de bijuteria, caixes i vidres pintats a mà, tatuatges de henna i pastisos. Tots ells productes fets voluntàriament en els tallers del nostre banc o per persones sensibilitzades i amb ganes de col·laborar. De tot el que es va vendre vam recollir un total de 202,50 €.
Volem donar les gràcies a tothom que va col·laborar d'una manera o una altra fent possible aquest fet solidari.