dilluns, 29 de setembre del 2008

El Casal de l'Esquerra: dia 1

Amb un considerable èxit de públic, hem inaugurat El Casal de l'Esquerra amb una festa a la plaça de La Sardana. Durant tot el dissabte es van desenvolupar activitats festives mentre els veïns visitàven el nou espai.
Al matí l’esplai Foc-Nou es va encarregar de fer que els més petits passesin una bona estona. A la tarda les activitats es van obrir amb una actuació de l’Agrupació Musical de Badia i un pregó a càrrec de Faranduleros Locales que van fer una paròdia de les inauguracions d’una altra època amb la presència dels poders fàctics a l’escenari: militar, religiós i periodístic i fins i tot intervencions de grans poetes versionats per l’ocasió com Antonio Gala o Gloria Fuertes.
Llavors va ser el moment de la inauguració oficial amb una breu intervenció en que vam afirmar que “des del moment de la creació de l’AEB allà per 1994, el primer objectiu és treballar pel canvi de Badia, per la millora de Badia, però també des del principi vam tenir clar que no podiem pensar que això s’aconsegueix només des de l’ajuntament, ni governant, ni des de l’oposició. Per això mai ens hem conformat amb ser un partit polític i hem volgut ser també moviment social. És en aquest sentit que la inauguració avui d’aquest espai és un pas endavant”
Abans de fer un seguit d’agraiments, es va assegurar que “El Casal de l’Esquerra és la nova seu de l’Alternativa d’Esquerres per Badia. Farem política, política ciutadana, amb tothom que vulgui venir, en defensa de les condicions de vida dels treballadors, del repartiment de la riquesa i de la vida a Badia. Però no volem que sigui només això, seria com malbaratar un recurs en un poble de recursos limitats. Volem contribuir a donar color a Badia, colors ben diversos obrint l’espai a aquelles entitats o persones que el necessitin per reunions o activitats per millorar Badia des del carrer”
Els agraiments van ser per les entitats que havien decidit participar de la festa i de les activitats programades, per les persones que han treballat a la reforma del local i per les “organitzacions germanes amb les que ens uneix el projecte, les ganes de canviar el món” i que van ser presents a l’acte com l’Entesa per Sabadell, el COP de Ripollet, La Trobada de Nou Barris, la CUP de Terrassa, l’EAB de Barberà o l’AltraVeu de Castellar.
La festa va acabar amb un sopar per unes 100 persones a base de cous-cous cuinat per les dones de l’associació d’ajuda a l’immigrant i una actuació del grup de rock Contritus.
Els membres de l’AEB estem força satisfets de l’acollida que ha tingut la festa i El Casal de l’Esquerra en el seu primer dia.

BubbleShare: Share photos - Craft Kits

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola...

Felicidades, para mi fue una bonita inaguracion,por la diversidad de actividades, de colectivos que cooperaron y sobre todo por la gente que se movia dentro de la plaza.. creo que se nos quedo claro que era un espacio para el pueblo... Felicidades y gracias por el curro que os ha dado.

Concha

VAEL ha dit...

Yo también estuve y me llevé una muy buena impresión. A ver si esto se confirma y, por fin, vemos en Badía trabajo político que no olvide a la ciudadanía.

Suerte y adelante.