dilluns, 13 d’abril del 2009

Coordinem les lluites al Vallès-14 d’abril a les 10h


Per discutir com avançar en la coordinació d’un moviment comarcal i el pla de mobilització convoquem a una reunió oberta el proper 14 d’ABRIL A LES 10h AL CASAL D’ESQUERRA DE BADIA (Av. Burgos 18).

Coordinem les lluites al Vallès

La nostra comarca es troba en una situació extremadament greu: Ficotriad, Delphi, Sony, Estampacions Sabadell, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli, entre d'altres, són tan sols alguns exemples d'una llarga llista d'empreses que es veuen afectades per la crisi capitalista. L'atur oficial de gener al Vallès Occidental afecta ja a 61.000 treballadores i treballadors.
Primer es va veure afectat el sector de la construcció, seguit del metall, i d'una cadena d'ERO's (Expedients de Regulació de l'Ocupació) i tancaments d’empreses que ja afecten arreu. Portem mesos tractant d’afrontar les conseqüències de la crisi, però la pròpia experiència ens està demostrant que la lluita empresa a empresa no atura els plans de la patronal i la sagnia de llocs de treball. La resistència queda aïllada i el ressò social és puntual. La Generalitat, quan al final ha de prendre una decisió, acaba aprovant l’aplicació d'ERO's i en el cas de les petites empreses s'aplica directament la llei concursal. Hi ha milers de milions de diner públic per salvar els “mals negocis” de la banca i la patronal, mentre l'administració no fa res per defensar el teixit productiu. El problema que s'està plantejant és el futur de la comarca: en què treballaran els i les joves el dia de demà si avui acceptem perdre els llocs de treball?
Per altra banda creix la retallada de drets socials i laborals, serveis públics cada cop més precaris, privatitzacions, encariment de la vida, hipoteques impagables... Davant d´aquest panorama es fa més que evident la necessitat de la lluita. Canviar aquesta realitat és possible si som capaços d'unir esforços per a fer sentir la veu dels i les treballadores per avançar en el camí cap a la VAGA GENERAL.
Comencem unint les empreses en crisi i fem una crida a la resta de la població treballadora. Ens proposem preparar un pla de lluita i impulsar la mobilització per exigir a les administracions una política real contra la desertització industrial. Cal que el moviment que comencem doni la mà als treballadors aturats/des, amb l’exigència de plans públics d’ocupació amb contractes laborals dignes.

-Exigim als ajuntaments, el consell comarcal i la Generalitat el rebuig als ERO

-Exigim que l'administració intervingui a les empreses que volen acomiadar.

-Defensem els serveis públics bàsics. Que no es precaritzi ni es privatitzi la sanitat ni els transports. Defensem l´educació: ni LEC, ni Bolonya.

-Exigim que els diners públics es destinin a un pla públic d'ocupació i no a salvar els beneficis de la banca i la patronal.

Per discutir com avançar en la coordinació d’un moviment comarcal i el pla de mobilització convoquem a una reunió oberta el proper DIMARTS 14 d’ABRIL A LES 10h AL CASAL D’ESQUERRA DE BADIA (Av. Burgos 18)

COORDINADORA DE TREBALLADORS/ES EN LLUITADEL VALLÈS , formada per delegats de Ficotriad-Rubí, Delphi-Sant Cugat, ACC (antiga UH)-St Quirze,Essapalau-Palau de Plegamans, Sharp-Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli-Barberà del Vallès i Cecrops-Santa Perpètua.