divendres, 18 de setembre de 2009

Festa 1r Aniversari El Casal de l´Esquerra

Un any de colors

Aquest proper dissabte 26 de setembre celebrem un any de la posada en funcionament del Casal de l’Esquerra a Badia del Vallès i ho fem amb la festa “un any de colors”.
En el moment de la seva inauguració vam dir que no volíem que fos només la nova seu de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, que això seria com malbaratar un recurs en un poble de recursos limitats. Vam dir que volíem contribuir a donar color a Badia, colors ben diversos obrint l’espai a aquelles entitats o persones que el necessitesin per reunions o activitats per millorar Badia des del carrer. El nostre oferiment d'aquest petit espai a la ciutat ha tingut una rebuda que ens ha sorprés fins i tot a nosaltres. Val a dir que des de la seva inauguració, El Casal de l'Esquerra ha acollit projeccions gratuïtes de cinema quinzenalment, tallers de fimo i de creació de blocs, debats sobre solidaritat, sobre els fets d’Atenco a Mèxic o sobre la situació sindical davant la crisi, entre d’altres. Però també ha servit d’ajut per a que hagin sorgit propostes molt interessants que sobrepassen l'àmbit de l'AEB, com el Banc del Temps de Badia, l’assemblea d’aturats o la Cooperativa de Consum “La cistella de Badia”. Les tres són experiències de revitalització de la vida social que han trobat al Casal de l’Esquerra l’espai i el recolzament per començar, però que tenen una vida pròpia i diferent de la de l’AEB. Igualment s’ha posat en marxa, en col·laboració amb el sindicat CGT, un servei esporàdic d’assessoria sindical i persones a títol individual s'han ofert per prestar serveis com per exemple assessorar a immigrants, que després han generat un moviment reivindicatiu d’afectats per hipoteques.
També hem aprofitat la centralitat del Casal de l’Esquerra a la ciutat per fer algunes activitats a l’aire lliure com l’actuació nadalenca de l'Agrupació Musical de Badia del Vallès en que els membres de l'agrupació van interpretar peces típiques del nadal a la plaça de La Sardana i al carrer Burgos en format de "marching band".Amb aquesta activitat vam voler donar protagonisme a l'Agrupació Musical que en aquest any 2009 que estem a prop d'encetar cumplirà 30 anys d'activitat al municipi, no sempre adeqüadament reconeguda.
De fet, un dels fils conductors de l’AEB al llarg de la seva història, des del moment de la creació de l’AEB allà per 1994, ha estat tenir clar que no podiem pensar que la millora de Badia s’aconsegueix només des de l’ajuntament, ni governant, ni des de l’oposició. Per això mai ens hem conformat amb ser un partit polític i hem volgut ser també moviment social. És en aquest sentit que la inauguració d’aquest espai ha estat un pas endavant que creiem que cal celebrar i ho fem amb una festa al carrer.
La festa començara a les 18,30 amb activitats infantils i continuarà amb una actuació de Kinateca Teatre amb l'espectacle "Amb un parell de colors" dirigit als nens i nenes, però ben interessant per a tots els públics. A les 20,30 iniciarem el sopar i per finalitzar tindr-em l'actuació de Tachita de Collblanc.

Atentament,
El Casal de l'Esquerra