divendres, 27 de novembre del 2009

Solidaridad de los trabajadores/as de EDS-HP Sant Cugat i Barcelona con la asamblea de parados de Badía

Ahir 25 de Novembre vam entregar les aportacions solidàries dels treballadors i treballadores d’EDS-HP dels centres de Sant Cugat i Barcelona amb els aturats en situació més límit.
Els 366 Kgs. d’aliments donats els hem fet arribar a l’Assemblea d’Aturats de Badia, municipi amb la taxa d’atur registrat més alt de Catalunya (24%) i on la Crisi està colpejant amb molta força al cor de les famílies treballadores que hi viuen.
Els 435€ aportats per tots nosaltres els hem fet arribar al Banc d’aliments, segons la seva web es convertiran en 7264.5 Kgs d’aliments que es repartiran arreu de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
Primer de tot, us volem fer arribar l’agraïment dels companys de Badia cap a tota la plantilla. En sinceres paraules que trigarem molt a oblidar els que les vam escoltar, “80 famílies estaven esperant aquest dia amb l’aigua al coll”. No calen comentaris al duríssim tràngol que s’està vivint.
Ens van comentar els seus problemes: minimització i passivitat dels polítics locals i de la Generalitat, un centenar de famílies que han rebut un burofax de comunicació d’expulsió immediata per impagament d’hipoteques, absència d’expectatives.
Com a part positiva ens comentaven la unió que s’estava produint entre els aturats i les pressions que estan fent a diferents nivells perquè es creïn llocs de treball i no es desnonin famílies sense recursos. Ells recolzen l’ocupació de vivendes buides i la resistència a l’expulsió de la teva llar.
Curiós país aquest on es regalen centenars de milers de milions d’euros de fons públics per pagar deutes dels bancs a canvi de res, però que a la vegada permet que si una família no pot fer front del seu deute a aquests mateixos bancs s’els envïi al carrer de forma expeditiva, 115000 previstes només per aquest any i una previsió d’increment del 65% per l’any que ve.

No. Això és vergonyós i indignant.

No podem tancar els ulls al patiment d’altres companys, és per aquesta raó que els delegats i delegades de CCOO mantenim de forma indefinida la campanya solidària amb els treballadors en atur i les seves famílies.

Tothom que vulgui continuar fent aportacions les pot continuar fent en la mesura de les seves possibilitats donant-les a qualsevol delegat/ada de CCOO al teu centre de treball, nosaltres ens encarregarem de fer arribar la demostrada solidaritat i humanitat d’aquesta plantilla i estendre aquest exemple a altres empreses.

La solidaritat no té data de caducitat. Moltíssimes gràcies.

Adjuntem la relació d’aliments aportats per tots nosaltres:

56 kg Arròs
47.5 kg pasta
31.5 kg llenties
29 litres oli
25 litres llet
19 kg cigrons
16 kg galetes
13 kg sucre
17 kg llegums conserva
17 kg mongetes
11 kg fruites conserva
18 kg llaunes tomàquet
14 l caldo
13 kg tonyina conserva
6kg cereals per nadons
5kg farina
2,5kg Peix conserva
2 kg cafè
2 kg sal
3kg paté
18 kg Varis (xocolata, llaunes varies, cacau…)